Gia to rock

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Συνέντευξη Paint it Blue

Ντάξ για να μην το παίζω και κάποιος, οι Paint it Blue είναι το συγκρότημα στο οποίο συμμετέχω, και έτσι για να κάνω το κομμάτι μου ανεβάζω μια συνέντευξη που παραχωρήσαμε στον El Gogo εν όψει μιας ζωντανής εμφάνισης στο Ηράκλειο Κρήτης.

Enjoy.


Ποιοι είστε και τι ήρθατε να κάνετε εδώ; (Για το Ηράκλειο αναφέρομαι)

Οδυσσέας: Είμαστε ένα μουσικό ροκ συγκρότημα τεσσάρων ατόμων. Δύο κιθάρες, ένα μπάσο, τύμπανα, και φωνή από τους τρεις από εμάς. Θα τραγουδούσε και ο τέταρτος, αλλά δεν έχει καλή άρθρωση.
Μιχάλης: Ε’χομάστε για να παίξουμε την Πα’ασκευή 6/5 στο City Hall στο Η’άκλειο(γέλια). Μεγάλη μας τιμή.

Πότε ιδρύθηκαν οι Paint it blue;

Μιχάλης: Ουφ. Περίπλοκη ερώτηση. Είμαστε και οι τέσσερις φοιτητές στα Χανιά τα τελευταία -δεν λέμε πόσα- χρόνια.
Δημήτρης: Εγώ και ο Πάνος (οι δυο κιθαρίστες του γκρουπ) παίζαμε μαζί σε μαγαζιά των Χανίων και αλλού εδώ και πάάάρα πολλά χρόνια. Κάποια στιγμή είπαμε να το ταιριάξουμε και με τα υπόλοιπα όργανα, ίσως πιο πολύ γιατί είχαμε βαρεθεί ο ένας τη φάτσα του άλλου (γέλια). Και εγένετο Paint it Blue.
Πάνος: Εν τω μεταξύ όμως ξέραμε ο ένας τον άλλον καλά, είχαμε παίξει όλοι μαζί σε διάφορα events από δω κι από κει, αλλά δεν το είχαμε επισημοποιήσει. Σαν ένα ζευγάρι που βγαίνει και κάνει σεξ κάθε βράδυ, αλλά κι οι δύο λένε “δεν γουστάρω σχέση” (γέλια). Ε, κάποια στιγμή το επισημοποιήσαμε. Ο Οδυσσέας και ο Μιχάλης είχαν ήδη την “χημεία” τους, από ένα άλλο συγκρότημα που παίζουν, τους Playgrounded.
Μιχάλης: Σκέψου ξεκίνησα να παίζω τύμπανα μόνο για τα μάτια των Paint it Blue.
Πάνος: Το όνομα βγαίνει από την γνωστή αργκό ελληνική έκφραση “βάψτο μπλε και πέτα το στη θάλασσα”.
Οδυσσέας: Είναι σαν να γνωριζόμαστε από πάντα...

Τι είναι για σας οι Paint it blue;

Πάνος: Κοίταξε να δεις. Άλλοι κάνουν απλά παρέα. Εμείς κάνουμε παρέα και παίζουμε και μουσική. Είμαστε λίγο καλύτεροι.
Μιχάλης: Αυτό που δίνει νόημα σε κάθε εβομάδα στα Χανιά και... το χαρτζιλίκι μας(γέλια).
Οδυσσέας: Δεν ξέρω ακριβώς, δεν μας έχω δει ποτέ live.
Δημήτρης: Για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά, ένα μουσικό συγκρότημα ζωντανό. Δεν διεκπεραιώνουμε απλά τη διαδικασία να ανεβούμε και να παίζουμε τις νότες σαν να τις διαβάζουμε από πεντάγραμμο. Είναι αλήθεια -σοβαρά αλήθεια- ότι όταν έχουμε να παίξουμε καιρό μας λείπει σε όλους. Άμα ποτέ σταματήσει να συμβαίνει αυτό, τότε δεν θα είμαστε πια Paint it Blue. Θα αλλάξουμε όνομα (γέλια).

Και γενικότερα τι είναι για σας το ροκ;

Πάνος: Τώρα δηλαδή περιμένεις από εμάς τις κλισέ απαντήσεις του στυλ “το ροκ είναι τρόπος ζωής” και τέτοια. Ε λοιπόν δεν θα τις έχεις. Το ροκ είναι ένα είδος μουσικής που εμφανίστηκε στα μέσα του προηγούμενου αιώνα και γνώρισε τεράστια επιτυχία. Παρ'όλα αυτά, υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι ροκ. Ροκ είναι ο Yoda από το Star Wars, ας πούμε.
Δημήτρης: Το ροκ το ελληνικό είναι ζεϊμπέκικο.
Μιχάλης: Ροκ είναι σίγουρα η φάτσα του Οδυσσέα στα live όταν κάνω λάθος και γυρνάει να με κοιτάξει.
Πάνος: Ροκ είναι να ανεβαίνουν δύο erasmus φοιτήτριες -ξανθιές ψηλές γαλανομάτες- στη σκηνή και να μας ζητάνε να υπογράψουμε “πάνω τους”. Μη γελάς καθόλου, έχει γίνει αυτό.
Οδυσσέας: (διακόπτει) ...όπως βλέπεις παρασυρόμαστε εύκολα και λέμε ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, και δεν το θες αυτό. Οπότε πάμε καλύτερα στην επόμενη ερώτηση.

Μουσικές γνώσεις και επιρροές;

Πάνος: Τέλεια ερώτηση. Η επιρροή του καθενός είναι διαφορετική, τόσο πολύ που απορείς. Ο Μήτσος ακούει κυρίως ελληνικό και έντεχνο, ξέρεις τώρα, Θανάση Παπακωνσταντίνου και τέτοια. Ο Οδυσσέας και ο Μιχάλης είναι κυρίως του ποζεράδικου ατέρμονου σολαρίσματος headbanging σκληρού μέταλ.
Μιχάλης, Οδυσσέας: (εξεγείρονται)Ψέμα.
Πάνος: Ε εντάξει του πιο progressive ρε παιδί μου. Ψαγμένα πράγματα, ξέρεις εσύ τώρα.
Και ο Πάνος;
Πάνος: Έλα ντε. Κυρίως ροκ, αλλά και από τα άλλα. Δεν το κατηγοριοποιείς.
Μιχάλης: Σίγουρα ο Πάνος ακούει αυτά που χρειάζεται για να μας τα προτείνει για πρόβες και στη συνέχεια για live!
Πάνος: Με χρησιμοποιούν πολύ συχνά, πίστεψέ με (γέλια).

Ποια κατά την άποψή σας είναι η καλύτερή σας διασκευή και ποια η αγαπημένη;

Πάνος: Εννοείται πως θα πάρεις πολλές απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση. Δικιά μου γνώμη είναι ότι η πιο ωραία μας ιδέα ήταν να διασκευάσουμε σε ροκ το Breathe των Prodigy.
Δημήτρης: Ο Διάφανος του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Σίγουρα.
Οδυσσέας: Το Time is running out των Muse ρε παιδιά.
Πάνος, Δημήτρης, Μιχάλης: Πσσσς, ναι ναι ναι ναι.
Μιχάλης: Δεν μου αρέσει τίποτα, αγγαρεία κάνω (γέλια). Πλάκα κάνω εννοείται, μάλλον τα αγαπημένα μου είναι τα “πειραγμένα” τραγούδια των beatles.
Πάνος: Πάντως και εμείς και το κοινό γλεντάμε και με τραγούδια στα οποία δεν έχουμε βάλει και τόσο τις πινελιές μας, όπως το Senorita των James, η το Rock and Roll Queen των Subways που τα λέμε όπως ακριβώς είναι και αυθεντικά....
Πώποτας(περαστικός): Το Poker Face.

Λογικά μετά το καλοκαίρι, λόγω πτυχίων, θα το βάψετε μπλε και θα το πετάξετε το γκρουπάκι (Μου φάνηκε αστείο είναι η αλήθεια). Τι αναμένεται να κάνετε στο μέλλον;

Πάνος: Κάτσε, αμέσως εσύ, έβγαλες συμπέρασμα. Θα δούμε. Προς το παρόν το μόνο που βάφεται μπλε είναι το πτυχίο.
Οδυσσέας: Θα συνεχίσουμε. Δεν το παρατάς έτσι το άθλημα, δεν παρατάς έτσι την ομάδα!! (κάνει πως ανάβει καπνογόνο, αγκαλιάζει τους γύρω του). Τώρα που αρχίζουμε και τα εκτός έδρας στο Ηράκλειο...
Δημήτρης: Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Όλο και κάτι θα γίνει. Η αλήθεια είναι πάντως, πως κανείς δεν το έχει σκεφτεί.
Μιχάλης: Ο Πάνος και εγώ είμαστε μάλλον οι πρώτοι που θα φύγουμε. Το μόνο που λέω είναι ότι ένας σοβαρός λόγος για να μην το κάνουμε είναι οι Paint it Blue.

Και τέλος ένα μήνυμα στους θαμώνες και στους θαυμαστές σας;

Δημήτρης: Ελάτε πρώτα εσείς στο μαγαζί, και θα σας το πούμε εκεί.
Οδυσσέας: Ευχαριστούμε για όλα. Χωρίς εσάς θα ήμασταν ένα τίποτα. Συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε σε κάθε τραγούδι το 110%.
Μιχάλης: May the force be with you...
Πάνος: Τέλειωσε η συνέντευξη κιόλας; Είδες άμα έχεις καλή παρέα, ε; Λοιπόν, τα λέμε στο City Hall αγαπούλες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου