Gia to rock

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Imam Baildi @Anaireseis Fest

Μια τεράστια μπάντα. Στην οποία ομολογώ δεν είχα δώσει και τεράστια σημασία. Είναι κάτι πολύ παραπάνω από τις ηλεκτρονικομπιτάτες διασκευές ελληνικών "ρετρό" τραγουδιών.

Ετερόκλητοι μουσικοί. Ο ένας Dj και μπασίστας μαζί. Κρουστά ντραμς και πλήκτρα ο άλλος. Και δένουν μαζί με μπουζούκι που λες ότι μόλις ήρθε από το κοντινότερο κουτούκι, πνευστά βγαλμένα από τα γλέντια στους γάμους της Έδεσσας, γυναικεία φωνή -τι να πεις γι' αυτή-, κιθάρα ηλεκτρική από τον κιθαρίστα των Modrec. Σύνολο γαμάτο, μουσικάρα και όχι μια σούπα με όλα μέσα. Boost δυναμικότητας οι ρίμες του MC Yinka.

Είχαμε την τύχη να ανοίξουμε την συναυλία τους στα Χανιά με τους Paint it Blue. Τους γνωρίσαμε από κοντά, γαμώ τα παιδιά. Ήταν ωραία γιατί συνεισφέραμε από κοινού στο πολιτικό φεστιβάλ "Αναιρέσεις". Είναι προς τιμήν των μουσικών που δεν επιλέγουν μόνο τις συναυλίες του παχυλού μεροκάματου και των χορηγών, αλλά γνωρίζουν σε ποιον κόσμο πατάνε τα πόδια τους, και κάνουν τις επιλογές τους χωρίς να ντρέπονται. Και γι' αυτό τους ευχαριστούμε θερμά.

Και χώρια από όλα τα άλλα, τα παιδιά γάμησαν. Μας πήγαν 2,5 ώρες πάνω κάτω.

Και οι Αναιρέσεις γάμησαν. Πανελλαδικά. Από άποψη προσέλευσης κόσμου, πολιτικών συζητήσεων, αναζητήσεων, και διασκέδασης. Είναι ενθαρρυντικό και σου δίνει κουράγιο να ξέρεις ότι στον δρόμο και στους αγώνες υπάρχουν και αυτοί που θα σε συνοδεύσουν μετά μουσικής. Όπως συμβαίνει και στο Σύνταγμα αυτή τη στιγμή.

VENCEREMOS ΚΟΥΦΑΛΕΣ.


Κάνω δώρο το τελευταίο δισκάκι των Imam Baildi, κλικ στην εικόνα για download.




ΥΓ. Παίζει και ένα γαμηστερό βιντεάκι από την ίδια συναυλία που το έχει ένας φίλος. Θα του ζητήσω να το ανεβάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου